Зелень круглий рік або город на підвіконні
Продовжую про зелені, яку можна вирощувати на підвіконні цілий рік. Вона буде радувати погляд, забезпечувати вітамінами і служити прекрасним додаванням до страв.
Петрушка
Це та зелень, про яку можна писати нескінченно довго. По-перше, але далеко не головних, листочки її так гарні! У великдень часто саме ці листочки беруть для прикраси яєць. Виходить цікаво.
Головне – в ній безліч вітамінів, корисних мінералів. Петрушку використовують для приготування страв, додають у салати в свіжому вигляді і навіть використовують у косметиці для масок.
Фотографія взята з джерела mavink. com
Цієї зелені потрібна глибока ємність, коріння у неї досить потужні. Але зате і зривати листочок з неї можна досить довго. Глибина ящика повинна бути 20см.
Дренаж обов’язковий, тому що інакше коріння почнуть гнити. Грунт нейтральна, підійде для розсади. Насіння краще замочувати, якщо вони не оброблені.
Петрушці важлива постійна температура. Краще, звичайно, в районі 20 градусів. Але, зрозуміло, в квартирі навряд чи таке місце знайдеться. Хоча плюс все-таки є: у квартирі немає перепадів температур.
Кріп
Ще одна універсальна зелень, яку особливо люблять росіяни, але з незрозумілої причини відкидають іноземці. Втім, городик ми вирощуємо для себе.
Фотографія взята з джерела mavink. com
Кріп зростає практично в будь-яких умовах, але робіть свій вибір на користь невисоких сортів. Зростає і в звичайному квітковому горщику, і в контейнері з висотою бортиків 10см. Грунт необхідно вибрати той, який збагачений поживними речовинами, легкий, повітропроникний.
Можна попередньо замочити насіння, але якщо ви нікуди не поспішаєте, то зійде і без замочування, кріп зазвичай має гарну схожість і стійкістю до стресових ситуацій.
Кінза
Байдужих до цієї зелені немає, або дуже люблять, або терпіти не можуть. Це відбувається з-за її специфічного запаху.
Фотографія взята з джерела mavink. com
Для тих, хто любить: одна з найбільш легко вирощуваних трав. Невибаглива. Для вирощування потрібно ємність з бортиками в 10см, грунт будь-для розсади, на краще замочити. Потрібен регулярний полив і світло.
Селера
Селера частіше використовують для супів і соусів до других страв. Але він також добре підходить любителям правильного харчування, селера часто додають в смузі.
Ємність повинна бути високою, приблизно 20см, тренаж обов’язковий. Грунт необхідний легкий, бажано збагачений живильними речовинами. Необхідний частий полив і світло.
Фотографія взята з джерела mavink. com
А ще селера можна виростити з черешка. Для цього викопуємо корінь, залишаємо “качан”, ставимо на проростання в ємність з водою. Води має бути на самому денці. Через тиждень качан пустить коріння і росток. Висаджуємо в грунт, не заглиблюючи. З центру буде рости зелень.
Цибулю і зелень
Шніт-цибулю – прекрасне доповнення до будь-яких страв. Тут контейнер можна брати з невисокими бортиками, але ширина потрібна достатня. Грунт універсальний, насіння замочуванні не потребують.
Стаття підготовлена ресурсом для дачників і городників: